2021-04-11 2858 瀏覽
今日落街食飯經過駿業街試吓呢間工廠區食堂,價錢味道都幾貼地。每逢中午食飯時間,家樂茶餐廳條樓梯都擠滿左好多人,環境乾爽,枱與枱之間都有一段距離,茶餐廳夥計爽快安排座位,每日餐牌都有唔同嘅款式,今日我就試吓食雞翼炒公仔麵。碟炒公仔麵一嚟到已經聞到一陣洋蔥爆香嘅味,我即刻拎起筷子就夾嚟食,公仔麵同洋蔥爆炒充滿鑊氣,麵質乾爽,唔會好油,雞翼炸到香口,食到咁上下,加埋豆瓣醬撈住食都幾滋味,凍奶茶茶味濃,突顯到茶餐廳嘅特色。平時午餐都係$40左右,到咗1:45後就會有下午茶炒粉麵,所以成個套餐都係38,唔怪得知咁多上班人士擠滿樓梯,對於我呢個街坊來講,以後有多個地方食好嘢。