餐廳: 嘉興餐廳
資訊:

一向有叫開外賣, 都幫襯左好多年, 本來一直無咩問題, 但自從今日之後唔會再幫襯最近我胃唔舒服, 完全唔食得辣嘢. 一食辣嘢會嚴重胃痛幾日. 今晚叫左個雪菜肉絲炆米粉, 怕佢落辣椒, 所以落order已經專登講話一定要走辣點知食嘅時候發現辣嘅, 然後發現有紅辣椒. 打去同老闆娘講. 老闆娘話佢未食過唔知係辣. 我話你唔知唔緊要, 我落單時都已經講左走辣, 單都有寫, 老闆娘話係水吧整唔係廚房整, 我話無關係, 我唔明點解炆米粉要落辣,佢唔理我然後cut我線。我再打去老闆娘唔聽,但搵另一個電話打去佢又即聽喎,但變左一個男人聽電話 (應該係老細)。我好嬲咁話其實食物敏感可大可小,老細就鬧我有咩咁大件事。我話食物敏感係可以死人,然後老細就叫我去死。其實搞錯左同個客say sorry就得, 而唔係推卸責任仲要叫個客去死, 真係以後唔洗幫襯

2023-01-15
外賣自取