2009-12-02
夜晚到紅磡再行去TST同朋友食飯. 想食烏冬, 所以到萬豚屋看看, 不出所料的多人所以退而求其次, 朋友話重慶站地庫有間食烏冬既, 咁就去左.原來係板長既集團開既, 都要等約10張台, 大約3個字至半小時就有位.9點先食野, 實在太肚餓, 未有位坐就叫侍應先落單我叫左個豚肉窩烏冬. $56, 要加一個樣完全唔似日本野, 似雜菜煲多d朋友既炸蝦有隻蛋有片魚蛋反而比較吸引而且較平.個窩真係好燙手, 所以要小心d 唔好掂到, 真係不得不佩服哩度既侍應, 可以途手就咁拎走個蓋其實等位o個時等等下個身已經開始暖返, 所以唔應該叫窩才對.d 湯幾鮮甜, 可惜真係太熱飲唔到.烏冬未至於非常彈牙, 比甘味讚的好. 我同朋友都係喜歡赤丸彈到不得了既冷烏冬.d 豚肉有點似肥牛, 又係有d 白色既肥膏, 幾彈牙, 味道真係同肥牛無異.哩窩野, 個feel 真係好似打邊爐, $56, 去打邊爐好過可能係叫錯野, 我見其他款好似冷熱烏冬用竹筒/ 其他器皿盛載, 感覺比較好, 起碼日式一點, 其次係冷烏冬應該會比較彈牙. 如果唔叫豚肉既話叫其他餸會較好.
9點先食野, 實在太肚餓, 未有位坐就叫侍應先落單
我叫左個豚肉窩烏冬. $56, 要加一
個樣完全唔似日本野, 似雜菜煲多d
朋友既炸蝦有隻蛋有片魚蛋反而比較吸引而且較平.
d 湯幾鮮甜, 可惜真係太熱飲唔到.