2007-11-09
光顧這餐廳的原因:1) 見到門口有報紙介紹(應該係饍稿)2) 好耐無食葡國菜, 好想食燒馬介休3) 門口的侍應/知客熱情招待正題:一入到去, 個肥老娘係都想我叫套餐, 但係我覺得多野得濟, 所以就決定散叫, 我就問個老娘有無燒馬介休, 佢好似覺得好奇怪, 可能佢心諗: 燒馬介休你玩咩? 咁我就知道出事喇, 葡國餐廳唔識燒馬介休就一定係渾水摸魚。咁我就叫左馬介休炒飯同燒豬髀, 個老娘就推薦我食燒羊鞍, 我就聽佢講要羊鞍唔要豬髀, 點知佢就搏大霧兩樣都落晒單(好彩即時check番單發現), 最後都取消左, 這個老娘俾我既感覺好似想"禁"住黎搶, 跟住又好頻密咁行埋黎吹我地叫野飲(佢既態度好似恐嚇), 最後都無show佢, 淨係叫左兩樣野。馬介休炒飯: 炒飯痴埋一舊, 同落多左水煲飯無分別, 仲有d飯係凍既; 黑水欖一點香味也沒有, 都唔知係咪翻用? 食左唔夠1/5燒羊鞍: 燶到成舊炭咁, $58得果4件仔返到黎睇番openrice這餐廳之前的評價, 話老娘成日收多錢, 點知一計, 原來佢都收多我錢; 食埋d垃圾餐仲要俾$96已經好谷氣, 點知佢要加一($105.6), 跟住佢收左我$107
1) 見到門口有報紙介紹(應該係饍稿)
2) 好耐無食葡國菜, 好想食燒馬介休
3) 門口的侍應/知客熱情招待
正題:
燒羊鞍: 燶到成舊炭咁, $58得果4件仔
返到黎睇番openrice這餐廳之前的評價, 話老娘成日收多錢, 點知一計, 原來佢都收多我錢; 食埋d垃圾餐仲要俾$96已經好谷氣, 點知佢要加一($105.6), 跟住佢收左我$107, $1.4都要"握", 實在太過份!
臨走時仲問我d羊鞍好唔好食, 心內即响起X交义Y, 哎! 這間害人的餐廳, 以後都盡量睇完openrice先去開飯。
希望明天唔好肚痾, 因為間餐廳都幾污穢。