2024-07-04 122 瀏覽
今晚去左帶小朋友去中央圖書館睇書,走時經過呢間南洋家,見價錢都好吸引,回家食又吾洗煮,所以就買左d回家。(圖是我自己影的)佢一碟碟餸,一百元有三盒,都好多選擇,魚,肉,咖哩乜都有,揀左幾款,分別係海南雞,咖哩牛腩,鹵水牛,泰式鳳爪,燒黃立䱽,勁正啊,一碟碟乾淨衞生。海南雞水準高,大碟又有雞味,肉質嫩滑,不錯。咖哩牛腩都好惹味,咖哩很入味,辣辣地,牛腩又好淋,送飯一流。鹵水牛,好耐冇食了,同樣鹵水很入味,牛𦟌啖啖肉好味。泰式鳳爪,呢個估吾到很正宗,份量都多,味道都幾辣,凍食送啤酒,好爽。燒黃立䱽,大大條,性價比高,燒到外皮香脆,肉鮮,一百元三盒好抵食。除左餸,仲有甜品小食,價錢仲平,揀左兩盒千層糕,同班蘭蛋糕,每盒先25元,千層糕用料足,很香,班蘭蛋糕鬆軟,班蘭味濃,好食。另外竟然有鹵水豬小腸食,吾係成日食到,都好爽口美味,整體覺得好食性價比又高,又方便,買完上車岩岩好。
(圖是我自己影的)

海南雞水準高,大碟又有雞味,肉質嫩滑,不錯。

鹵水牛,好耐冇食了,同樣鹵水很入味,牛𦟌啖啖肉好味。

外賣自取