Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2024-09-15 1507 瀏覽
今日同朋友去佐敦行街,順便食埋晚飯。行過見到呢間⭐️PLATO! Cafe & Bistro⭐️做緊二人晚市套餐,set入面包埋前菜,餐湯,兩份好吸引嘅主菜,仲包埋兩份甜品同餐飲添。即刻入去試下先!🌟前菜(選一款)1. 煙三文魚凱撒沙律2. 日式天婦羅魷魚3. 酸忌廉煙肉薯條 👈🏻 👑推介😋本身好鍾意食薯條嘅我,仲有埋sour cream 😋yum yum 新鮮即炸,又大份,同朋友一路吹水,一路食啱哂🥰🌟意大利粉/意大利飯(選一款)1. 北海道帶子松露野菌意大利粉/2. 龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯👈🏻 👑推介😋兩款都好吸引呀,有選擇困難下,最終揀咗「龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯」。賣相好吸引,有成半隻龍蝦連個鉗,龍蝦肉質鮮嫩,啖啖肉,意大利飯每一粒飯都比濃濃嘅龍蝦汁包住,好好味呀!🌟主菜(選一款)1. 西班牙黑毛豬鞍2. 炭燒澳洲肉眼牛扒👈🏻 👑推介😋3. 法國燒春雞揀咗澳洲肉眼牛扒,想嫩又唔想切開有血水,叫咗7成熟,煮得岩岩好🥰肉質鮮嫩,又夠juicy夠牛味 。配菜係焗薯,淋上煙肉碎蛋黃醬,一流配搭👍🏽👍🏽🌟甜品x2份今日嘅甜品係檸檬芝士蛋糕🍰,其中一份我哋仲加$48升級朱古力心太軟配雪糕兩樣

🌟前菜(選一款)
1. 煙三文魚凱撒沙律
2. 日式天婦羅魷魚
3. 酸忌廉煙肉薯條 👈🏻 👑推介😋

🌟意大利粉/意大利飯(選一款)
1. 北海道帶子松露野菌意大利粉/
2. 龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯👈🏻 👑推介😋

🌟主菜(選一款)
1. 西班牙黑毛豬鞍
2. 炭燒澳洲肉眼牛扒👈🏻 👑推介😋
3. 法國燒春雞

🌟甜品x2份
兩樣甜品都好好味,檸檬芝士蛋糕酸酸甜甜,食哂成件都唔heavy,朱古力心太軟係即焗架,配埋雪糕,一啖暖,一啖凍,雙層享受,亦都令呢一餐有個完美嘅句號。

🌟飲品x2杯

📍 Plato Cafe & Bistro (吳松街) (佐敦)
佐敦吳松街186-188號地舖