2019-09-16
有朋友推介,即管上黎一試,估唔到有驚喜!一入到去,成間鋪令我覺得入咗TXB個廠,復古味濃,最重要枱同枱之間都隔得幾遠,坐得頗舒服!日頭係冰室,夜晚就變身粥底火鍋!呢度唔係任食,但絕對會飽,成個餐有海鮮,有丸,有肉,自選餸菜!店員推介一定要有蟹,最尾個粥先會鮮甜,所以嗌咗兩個蟹餐,一個龍蝦餐!食正餐之前,飲碗湯先,都幾足料,仲要唔係味精湯!個煲一黎到,店員就黎到認真講解點食,仲suggest 我地食曬d蜆先,如果有沙就換湯底,防止污染埋d粥,就哂咗!食曬d蜆,得一兩隻有小小沙!海鮮好新鮮,貝殼類清得好乾淨,完全冇沙,蟹都好好肉!滑牛好濃牛味,肥牛就正正常常!其他自選材料都正正常常,推介蜂巢豆腐!最尾食埋個粥,超滿足!三個人都捧住個肚走,食剩d粥要take away! 係店員suggest 我地拎走,唔好哂,因爲唔係任食,最尾個粥又係精華黎!總括黎講,超滿足一餐!嘢食新鮮,服務超好,環境又舒服,值得幫襯!Tips:見隔離枱自己拎咗支紅酒,8掛走咗去問,因爲發哥冇酒牌,想飲番杯就記得自備酒水啦!如果唔需要發哥提供冰同酒杯,就唔需要另外畀錢!如果需要,則按人頭,每人8蚊雞!
食正餐之前,飲碗湯先,都幾足料,仲要唔係味精湯!