2024-04-18 52 瀏覽
太耐冇食過打邊爐啦😌,咁近日呢就沙田好運中心裝修完,有好多新嘅小食呢都進駐~就揀咗一間可以打邊爐嘅餐廳入去食😛(5⭐️最高)同老公一齊都揀選無限時套餐,可以邊傾邊食🤩,同時我選擇了秘製火焰牛尾骨😋,開始嘅時候,員工會為我哋先炒一炒牛尾骨,之後加入玫瑰露及點火🔥。這是一個好特別的賣點哦😍~玫瑰酒滲入牛尾骨之中,令到其鮮味帶有玫瑰嘅香⋯⋯ 特別滋味🥰。食完之後,我哋揀選了安格斯套餐🩷及鷓鴣湯鍋😍。冇諗過真係原隻鷓鴣做湯底,內裏亦都加入了蟲草花,所以我哋喺冇任何材料落嘅時候就先飲咗碗湯。真係好鮮甜~🤩其後再按照自己嘅需要點了一些打邊爐🤪,常見的丸類及肉類,亦喺自助區揀選自己喜歡的食材,有好多丸類都比較特別,例如南瓜丸🎃。 飲品區方面:亦都有好特別嘅種類可以選擇。例如細枝嘅檸檬茶🤩甜品區:主要是一啲低甜度的雪糕,種類多數是係香港製造的。

火焰牛尾骨

食完之後,我哋揀選了安格斯套餐
安格斯套餐
🩷及鷓鴣湯鍋😍。冇諗過真係原隻鷓鴣做湯底
鷓鴣湯鍋

其後再按照自己嘅需要點了一些打邊爐🤪,常見的丸類及肉類,

飲品區方面:

亦都有好特別嘅種類可以選擇。例如細枝嘅檸檬茶🤩

甜品區:

主要是一啲低甜度的雪糕,種類多數是係香港製造的。
火焰牛尾骨
安格斯套餐