2016-04-01
天氣咁凍 最啱食番d熱熱地又辣辣地既野 之前新開咁多人 梗係趁學校假期冇人先去潮下聖啦🏃我地兩個人叫左個二人lunch set~食物包括:-二人份量年糕鍋(任選兩款口味mix埋一齊)-麵x1 (加麵類每款$25)ー配料x1 (加配料每款$18)ー炒飯x1(如選芝士炒飯要加$10)年糕鍋我地揀左芝士+海鮮 一上枱就見到滿滿既芝士舖係面 邪惡萬分 爽口彈牙既麵條掛上熱溶既芝士同甜辣既韓式醬汁湯底 真係好好食同埋暖入心 麵類係有得選擇既 建議大家選擇拉麵 因為係最正宗同最掛麵年糕同蔬菜都特別索湯汁 食食下都會覺得辣 不過有附送既醃漬蘿蔔可以減減辣因為叫左海鮮鍋 所以入面仲有魚糕、青口、大量既魷魚八爪魚 青口質素一般 不過魷魚同八爪魚就真係好多 佢地細細粒 煮耐左都唔會好韌 材料份量都幾充足 如果中意芝士既話可以追加芝士($25) 咁會更添邪惡😈配料我地就揀左比較少見既紫菜卷 係炸粉包住紫菜再包住粉絲 然後拎去炸 味道一般 冇乜驚喜 好快就凍 令到外皮唔再脆 凍左之後想好食就係浸落湯到啦 份量亦得個幾粒 唔太抵食個年糕鍋食到咁上下 店員就會上埋個炒飯架啦 (芝士+$10) 炒飯既材料係只
之前新開咁多人 梗係趁學校假期冇人先去潮下聖啦🏃
我地兩個人叫左個二人lunch set~
食物包括:
-二人份量年糕鍋(任選兩款口味mix埋一齊)
-麵x1 (加麵類每款$25)
ー配料x1 (加配料每款$18)
ー炒飯x1(如選芝士炒飯要加$10)
麵類係有得選擇既 建議大家選擇拉麵 因為係最正宗同最掛麵
因為叫左海鮮鍋 所以入面仲有魚糕、青口、大量既魷魚八爪魚
份量亦得個幾粒 唔太抵
炒飯既材料係只有紫菜絲同粟米 但係加埋少量既韓式辣粉同調味就好夠惹味
味道唔辣 反而粟米既甜味最出~
留意番 芝士一定夠熱先可以拉唒絲 所以一上枱就要即刻食啦~ 整體黎講 呢間既價錢公道 (始終覺得年糕鍋係屋企都可以好平好簡單咁整到😂) 質素都幾好 份量又夠 兩個人都食得好飽 係唔錯既年糕鍋選擇👍
p.s. 非試食活動!