2019-10-08
門口已經有五個大大只既雞引人注意⚠️古色古香泰國🇹🇭風情味,入去裏面裝修都有心機,有大量泰國的經典擺設。泰式無骨鳳爪($35)無骨真係食落好方便,尤其對於我呢種注重形象既女仔🤭就緊係要試下呢款禁方便唔洗吐骨既鳳爪🙈酸酸甜甜好開胃!椰汁珍多冰🥥(跟餐+$8)睇得出店家落好多椰奶,飲落都重椰香味,甜甜地好味道!可以解辣同埋當甜品禁💕泰式海南雞飯($55)店家選擇脂肪少的海南雞,堅持用新鮮雞製作招牌海南雞飯。肉厚但無脂肪,海南雞雞皮油潤肥美,雞油香氣撲鼻,雞肉亦有濃郁雞味,口感嫩滑不韌,雞肉入味軟腍。以雞油調味炒成的油飯作底,雞飯用上雞油、香茅、大蒜,以及自家的浸雞湯煮成,所以比較香軟油潤,每粒都帶有雞油香味。飯粒分明。雞肉蘸上秘制蘸雞醬料,薑茸、黑豉油,正宗惹味!🤤雞湯香甜清新,胡椒味十足。泰式海南雞冬陰功湯麵($60)泰國富有特色的酸辣口味湯品,主要食材有檸檬葉、香茅、蝦等,湯裏集合了酸辣甜鹹和濃濃的香料味道。好多店鋪既冬陰功湯極辣,難以入口。但呢間好驚喜,食到椰奶味同埋酸酸辣辣香香甜甜,唔會過辣!適合港人口味!😻
泰式無骨鳳爪($35)
椰汁珍多冰🥥(跟餐+$8)
泰式海南雞飯($55)
泰式海南雞冬陰功湯麵($60)