2023-02-27
西餐廳Together 環境寬敞,坐位舒適,裝修以黑、白色為主,用綠色植物點綴,設計時尚有格調。門口仲有棵大樹,可以坐低影相打卡。餐廳推出一周年酒店式下午茶,$98/2位,仲要免收加一,非常抵食。白色金邊茶壺茶杯,鹹甜點都放在鳥籠裡,賣相好靚,啱晒打卡。適合輕食女仕們,一邊影吓相、嘆吓美食、傾吓計,渡過一個愉快嘅下午。鳥籠上層:三文治系列#法式牛角配加拿大火腿牛角包鬆軟但較為凍,配火腿,有蜜桃放面,如果牛角包可以烘熱至脆身覺得會更好。#咖喱雞肉青瓜三文治卷配蟹籽白麵包夾咖喱雞肉配兩片青瓜放面,有咖喱味得嚟都幾清新,menu上面就有寫配蟹籽,但實物已經無用蟹籽,只是未改menu。鳥籠下層:甜品系列#特濃香滑朱古力海綿夾心個人幾鍾意呢款甜品,上層係朱古力mousse,朱古力味特濃同埋造得好滑溜,海綿蛋糕好鬆軟,底部朱古力夾心部份好脆,低甜。#特色香桃杏仁酥泡芙蓬鬆空心,配吉士醬及醃製蜜桃,充滿奶香味又清甜。#和藏豆腐焦糖燉蛋Crème Brulee改良版,加入咗日本豆腐,食得出有豆腐質地,低甜。#御茗寧茶花茶有三款,今次係Emperor's Treasure Blend Tea,用一個大茶
鳥籠上層:三文治系列
#法式牛角配加拿大火腿
#咖喱雞肉青瓜三文治卷配蟹籽
鳥籠下層:甜品系列
#特濃香滑朱古力海綿夾心
#特色香桃杏仁酥
泡芙蓬鬆空心,配吉士醬及醃製蜜桃,充滿奶香味又清甜。
#和藏豆腐焦糖燉蛋
#御茗寧茶
花茶有三款,今次係Emperor's Treasure Blend Tea,用一個大茶壺裝住,充滿花香,慢慢飲住花茶傾下偈,好寫意。 #Together
地址:粉嶺新運路33號粉嶺中心地下159-160號舖