2022-11-08
🦪抵食任食生蠔🦪喺銅鑼灣行完街 經過時代廣場附近見到有間oyster bar有生蠔放題好似幾吸引 本身都係鍾意食蠔嘅人 見到任食真係零抵抗力☺️ 兩小時放題$468仲可以加$98有紅白酒生啤free flow😙-🦪2小時放題 $468 (+$98 free flow)成個set包咗餐湯 黑糖麵包 煙三文魚 同兩杯嘢飲-🥣周打忌廉魚湯有別於一般餐廳serve嘅罐頭湯 佢落咗好多蒜頭 而且真係有魚肉 夠哂真材實料👍🏻-🥖黑糖麵包單食黑糖味都幾出 暖暖地配上忌廉牛油好香好creamy-🐟煙三文魚每人仲會有一客煙三文魚玫瑰花 油脂都幾香 而且擺盤好靚 用嚟打卡一流 真係見到已經好開心😚-🦪生蠔拼盤跟住落嚟就係重頭戲生蠔拼盤 一放上嚟係個火山造型嘅底盤 入面仲有乾冰噴出陣陣神仙氣😂 今日嘅生蠔幾飽滿 食落有海水味但唔會太鹹 配上檸檬汁好提到鮮味😍 仲要任食當然要叫多幾round 開蠔速度都幾快手 抵讚👍🏻-🍽️主菜 美國西冷牛扒 紐西蘭羊扒 或卡邦尼意粉我同朋友就揀咗牛扒同羊扒 牛扒上到嚟一切已經見到流出好多肉汁 不過個面可以再煎香多至少少焦香就更好啦🐮 羊扒有用蜜糖風味嘅甜甜醬汁預先醃製 有羊味得
🦪2小時放題 $468 (+$98 free flow)
成個set包咗餐湯 黑糖麵包 煙三文魚 同兩杯嘢飲
🥣周打忌廉魚湯
🥖黑糖麵包
單食黑糖味都幾出 暖暖地配上忌廉牛油好香好creamy
🐟煙三文魚
🦪生蠔拼盤
🍽️主菜 美國西冷牛扒 紐西蘭羊扒 或卡邦尼意粉
我同朋友就揀咗牛扒同羊扒 牛扒上到嚟一切已經見到流出好多肉汁 不過個面可以再煎香多至少少焦香就更好啦🐮 羊扒有用蜜糖風味嘅甜甜醬汁預先醃製 有羊味得來唔會太騷🐑
🥂Cocktails
食開生蠔又點可以唔配酒 我哋叫Bartender推介嘅兩杯Cocktail 1️⃣Pina colada 飲落係嘅濃濃菠蘿味 有酒味得來又好易入口2️⃣Strawberry Mojito ,比起一般Mojito甜多少少同冇咗薄荷味 飲落好似果汁咁 女仔容易一唔小心可能飲多咗㗎
📍 Starry Night
銅鑼灣耀華街38號The Zing!16樓