2016-04-22 1199 瀏覽
今晚想食壽司,所以特登搭車去買壽司外賣,因為計埋車錢,呢間既價錢仲平過好多連鎖壽司店。當然啦,冇爭x或者風x咁平,但佢勝在質素好,又可以新鮮整今次買左三十舊都只係166蚊,抵牙!推介呢個壽司拼盤,都係50蚊,有齊二件花之戀,三件京蔥三文魚軍艦,三件三文魚壽司,二件三文魚牛油果卷同四件三文魚小卷真係好抵!三文魚都好新鮮咁另外要講一講,之前買過某平價壽司店既三文魚壽司,啲三文魚竟然甩色!啲飯染左紅色!!!真係嚇死人!以後都唔敢再幫襯佢呢個係自選即整壽司,我揀左:二件帶子壽司 - 帶子非常厚,有彈性二件海膽壽司 - 俾人搶曬,冇食到但佢顏色好似比平時既深色,唔知點解二件鵝肝壽司 - 其貌不場,但佢燒到個邊金黃色,食落好香!估唔到幾好味四件燒蟹柳壽司 - 呢款壽司唔洗問都知好味,但有燒同冇燒價錢相差3蚊,雖然睇落相差唔多,但已經貴左一倍,抵唔扺就視乎你點睇啦二件燒芝士鰻魚壽司 - again 正!芝士好香好滑,配埋鰻魚一起食,感覺好得意其餘三舊冇咩特別,魚蛋個個唔推介 好硬有奇怪味但overall 呢間外賣壽司店真係唔錯,另外佢仲有好多款便當同蠔(好似$20-50/一隻) 下次可以再試下

今次買左三十舊都只係166蚊,抵牙!
真係好抵!三文魚都好新鮮咁

啲飯染左紅色!!!真係嚇死人!以後都唔敢再幫襯佢
呢個係自選即整壽司,我揀左:
二件帶子壽司 - 帶子非常厚,有彈性
二件海膽壽司 - 俾人搶曬,冇食到
但佢顏色好似比平時既深色,唔知點解
其餘三舊冇咩特別,魚蛋個個唔推介
好硬有奇怪味

2016-04-22