2016-05-29
如果我屋企附近都有韓國菜就好~一定會變熟客!同媽媽黎食,入面地方吾算好大,但都坐得舒服 店員好有禮貌,仲會介紹你食咩好。打開餐牌覺得食物款式比想像中多 好餓樣樣都想食 最後我地點左個二人套餐~依個係套餐包埋既前菜,我就中意個泡菜炒蓮藕 辣辣地夠晒惹味而且好爽口。媽媽就反而係甘食個涼拌海帶 話健康喎(笑)重點係即刻開胃晒 加上佢份量係裝到滿~就算係免費送既菜都無吝嗇 醬汁令到牛肉同洋蔥好入味,雖然大大件但食落又吾算好韌,當然我會希望再鮮嫩啲(嘿嘿)味道比較濃 所以配上白飯一流!!!睇親韓劇啲主角都中意食拌飯~我都好愛架 吾個點解甘多料搞混食好有家既感覺。中間隻蛋更加係重點(篤一篤蛋漿係甘流出黎)倒埋醬汁 但如果吾食得辣就要注意份量喔 主角出黎拉!!媽媽最期待就係個湯 果然無令我地失望,望落去已經見到真材實料,係完整一隻雞。飲落好順喉暖胃,而且味精感並吾重 吾似係人工添加。 停吾到口~~又有得飲又有得食雞 根本係抵食!飲完湯後整開,真係見到入面有條蔘同紅棗 另外佢仲釀左啲糯米飯入去 吸收晒全部精華。飯有少少軟身過頭變一pat野,但味道各方面 絕對係誠意之作。估吾到一間近屋邨主要做
同媽媽黎食,入面地方吾算好大,但都坐得舒服
店員好有禮貌,仲會介紹你食咩好。
打開餐牌覺得食物款式比想像中多 好餓樣樣都想食
最後我地點左個二人套餐~ 依個係套餐包埋既前菜,我就中意個泡菜炒蓮藕 辣辣地夠晒惹味而且好爽口。媽媽就反而係甘食個涼拌海帶 話健康喎(笑)重點係即刻開胃晒 加上佢份量係裝到滿~就算係免費送既菜都無吝嗇
味道比較濃 所以配上白飯一流!!! 睇親韓劇啲主角都中意食拌飯~我都好愛架 吾個點解甘多料搞混食好有家既感覺。
中間隻蛋更加係重點(篤一篤蛋漿係甘流出黎)
倒埋醬汁 但如果吾食得辣就要注意份量喔
飲落好順喉暖胃,而且味精感並吾重 吾似係人工添加。 停吾到口~~又有得飲又有得食雞 根本係抵食! 飲完湯後整開,真係見到入面有條蔘同紅棗 另外佢仲釀左啲糯米飯入去 吸收晒全部精華。
估吾到一間近屋邨主要做街坊生意既小店會甘用心,加上價錢又相對經濟實惠
下次要食埋韓式壽司同炒粉絲先得~
其實仲包兩杯飲品,但我地太飽 所以就無點到嚕 吾好浪費嘛。
二人餐三個人食都夠(笑)