2018-01-23
行完黃金,同家人約了吃他們早一天訂了嘅私房菜,行過時以為只做西餐,估不到佢有私房菜吃,以每位嚐珍價$268一位(2位起)(冇嚐珍價就要每位$468)家人安排了就排排座等食,個餐先有個異國三式頭盤頭盤,獨立分上唔怕你吃埋其他人的美食,陳醋貓耳朵,名字特色唔使驚,其實係陳醋雲耳,入口爽口開胃,絕對係開飯前嘅醒神小吃;有機藜麥凱撒沙律,當中嘅有機藜麥完全係超健康嘅食物,對身體有益,加埋啲爽口嘅沙律菜入口,真係為十分清新,蜜餞一口牛柳粒,牛柳粒入口軟熟嫩滑,而且重帶少少甜美另入口時牛柳粒更鮮味!而跟住就係個金湯太子蔘羹,以南瓜茸做羹底,裡面重有太子蔘,真係超鮮味,再加上彈牙嘅金菇同野菌,入口就夠晒口感!之後再上卡邦尼龍蝦伴薯蓉,師傅將龍蝦肉取出混埋卡邦尼汁同大蝦一齊煮熟,入口啖啖肉,同十分爽口鮮味!除了吃蝦肉外記得要吃埋個薯茸,因為都幾好入味,而呢個菜就沒有分上,幸好同家人吃,多吃了亦沒有問題!呢個紅酒燴牛肋條,燴得好入味,原來師傅差不多用了整枝紅酒去燴條牛肋條兩個多小時,唔怪之得可以這樣入味軟熟,入口時肉同骨就自動分開,而且充滿肉汁,正!加埋個充滿鑊氣生炒鴛鴦菜,有齊我嘅致愛芥蘭同菜心,爽口
加埋個充滿鑊氣生炒鴛鴦菜,有齊我嘅致愛芥蘭同菜心,爽口青甜,入口要時小心熱!
最後出埋個珍菌麥皇單腳炒飯,材料有三文魚肉粒、蝦、藜麥,個飯啖啖都有齊晒的材料,想唔飽都幾難!飯身炒得啱啱好,唔會太乾或太濕,而且飯身重好有口感!
一家人慢慢吃,一道一道菜上,節奏啱啱好,最後加埋個有機白藜麥鮮南瓜露 $10完場,鮮味帶少少咸,感覺唔錯!
當然這裡還有其他選擇,下次行開又可以試吓其他美食先!