2024-08-13
身體有位朋友最愛食omakase😏前幾日佢帶我去左間位置銅鑼灣鬧市既餐廳@dymn.co每位$688就可以享用omakase,仲要有成二十道菜!超級豐富!先付三款賣相擺盤都好靚。第一款雖然係時蔬,經調味後變得唔普通。醃黃瓜,口感爽脆,酸酸甜甜。鮟鱇魚肝零魚腥味, 口感軟綿,入口即溶,師傅加上三文魚籽,令鮮味大大提高。🦪季節蠔蠔唔算好大隻,但入口鮮味嫰滑,冇腥味。刺身五點(劍魚、赤貝、腦天、牡丹蝦、油甘魚腩)✿劍魚肉質細膩、口感嫩滑厚實。✿赤貝入口爽滑彈牙、極有鮮味。✿腦天即係吞拿魚頭部既肉,非常稀有。脂肪多,魚味濃厚,油脂滿滿。✿牡丹蝦十分爽口彈牙,甘甜濃郁。✿油甘魚腩魚肉細緻甘甜。壽司七貫(蜜柑鯛、鰤魚、魷魚、深海池魚、腦天、左口魚邊、海膽)✿蜜柑鯛散發出淡淡蜜柑味,零腥味,口感不錯!✿鰤魚肉質緊緻,口感細嫩,脂肪飽滿。✿魷魚爽口彈牙、鮮味十足。✿深海池魚肉質鮮嫩肥美,甘香細膩。✿腦天魚味好香濃。✿左口魚經炙燒,油脂感爆燈。✿海膽味道好鮮甜! 好想encore 😋燒吞拿魚下巴第一次食呢個屬稀有既部位!魚肉充滿雪花油脂,入口即化,味道甘甜,師傅微微炙燒燒再加上岩鹽調味,好滿足!朋友都好
前幾日佢帶我去左間位置銅鑼灣鬧市既餐廳@dymn.co
先付三款
🦪季節蠔
蠔唔算好大隻,但入口鮮味嫰滑,冇腥味。
刺身五點(劍魚、赤貝、腦天、牡丹蝦、油甘魚腩)
✿劍魚肉質細膩、口感嫩滑厚實。
✿赤貝入口爽滑彈牙、極有鮮味。
✿牡丹蝦十分爽口彈牙,甘甜濃郁。
✿油甘魚腩魚肉細緻甘甜。
✿蜜柑鯛散發出淡淡蜜柑味,零腥味,口感不錯!
✿鰤魚肉質緊緻,口感細嫩,脂肪飽滿。
✿魷魚爽口彈牙、鮮味十足。
✿深海池魚肉質鮮嫩肥美,甘香細膩。
✿腦天魚味好香濃。
✿左口魚經炙燒,油脂感爆燈。
✿海膽味道好鮮甜! 好想encore 😋
燒吞拿魚下巴
第一次食呢個屬稀有既部位!魚肉充滿雪花油脂,入口即化,味道甘甜,師傅微微炙燒燒再加上岩鹽調味,好滿足!朋友都好中意!
甘物
最尾甜品係朱古力雪糕加牛角包窩夫🍫朱古力味道超級濃郁,牛角包窩夫仲保持到香脆口感。
⚠️依加做緊優惠
男士 $168 3 小時清酒任飲