2023-12-26
係中環試咗間平到癲嘅串燒店🍡陀地燒🍢食物方面包括好多唔同種類既肉類,海鮮,蔬菜,小食,甜品等等,每樣嘢都好吸引而且價錢真心平💗講下我最推介嘅嘢食先💗🍡🍢最最最好食嘅一定係🦪燒生蠔🦪同埋燒元貝生蠔同元貝好新鮮,一入口就有濃烈既鮮味,再加埋秘製蒜蓉醬好入味!錫紙金菇用左特製蒜蓉醬黎烤,一上桌就有好香既蒜蓉味,金菇烤得唔會太老,好有嚼勁,而且同蒜蓉醬好夾,辣辣地好好味燒茄子同金菇一樣用左特製蒜蓉醬黎烤,一樣辣辣地好上癮,而且茄子好新鮮,鮮味十足,都係十分推介!藤椒魚皮一啲都唔腥,醃製得好好,口感超彈牙💗燒豬頸肉🐷燒得啱啱好,而且切得厚度唔會太厚好適合燒烤,食落唔會太靭,但有嚼勁,醃製得好入味,推薦!雞皮🐤烤得好香脆,口感好似炸雞皮一樣咁脆,但燒烤味好濃,鍾意食雞皮既朋友不妨試試鵪鶉蛋🍳燒得唔會過熟,口感好好,蛋黃仲有少少流沙既感覺,好滋味黑松露帶皮薯條新鮮🍟帶皮即炸,炸得外脆內軟,大小切得好均勻,粘埋附上嘅黑松露醬仲好味,好香好夠黑松露味黃金芝士年糕🧀同樣烤得外脆內軟,芝士烤到拉晒絲,年糕本身帶甜加上芝士鹹鹹甜甜,好味💗買一送一生啤🍻🍻🍻至於嘢飲一定要叫生啤,因為而家做緊買一送一優惠,好抵啊
講下我最推介嘅嘢食先💗🍡🍢
最最最好食嘅一定係🦪燒生蠔🦪同埋燒元貝
生蠔同元貝好新鮮,
一入口就有濃烈既鮮味,
再加埋秘製蒜蓉醬好入味!
錫紙金菇
燒茄子
藤椒魚皮
一啲都唔腥,醃製得好好,口感超彈牙💗
黃金芝士年糕🧀
買一送一生啤🍻🍻🍻
至於嘢飲一定要叫生啤,因為而家做緊買一送一優惠,好抵啊!😆