2024-06-19 128 瀏覽
內地熱門嘅「遇見小麵」係黃埔天地奇妙坊開設咗香港首店,全國有近300間分店,遍佈北京、上海、廣州、深圳等多個城市架🤩可以試到地道川渝風味。佢哋嘅菜單仲好全面,食物有辣有唔辣,個個都啱🤓辣方面特設四層辣度選擇,包括微辣、重慶辣、霸道辣同魔鬼辣,可以根據個人喜好挑選辣度,非常貼心!▫️紅碗豌雜麵 鎮店招牌一定要叫嚟試,面頭鋪咗勁多配料,店內有介紹要先將麵同配料撈30秒再食,麵條好入味,麵質都幾爽口,呢一種麵喺香港真係第一次見,幾特別😚▫️小酥肉蕃茄湯麵 朋友唔食辣野,呢個蕃茄湯麵就啱曬佢。小酥肉份量好多,新鮮炸起卜卜脆,浸喺湯度一齊食仲正😆▫️ 天府鴨血小鍋冒菜 小鍋冒菜有4款,我哋揀咗鴨血。鍋底有超多配菜,包括薯粉、豆乾、蓮藕、娃娃菜,配料索曬啲湯,越食越辣好過癮▫️鍋巴土豆 有得揀辣定唔辣,揀唔辣嘅話就會比蕃茄醬,薯仔粒食落好香夠曬惹味不得不提呢度嘅份量都幾多,我就食唔晒一碗麵🤣呢個價錢可以話性價比超高吖❗️

▫️紅碗豌雜麵

▫️小酥肉蕃茄湯麵