2022-02-03 209 瀏覽
今日行開荃灣嗰頭, 突然諗起仲未試過嘉樂冰室, 一於去食個晏晝<鹹牛肉蛋三文治>首先上台嘅係呢份烘左嘅鹹牛肉蛋三文治雞蛋份量非常驚人, 記住吉住牙籤咁食, 如果唔係跌到四圍都係大家睇相千祈唔好以為鹹牛肉好少, 其實係炒蛋實在太多, 視覺上比較少晏晝食一份鹹牛肉蛋三文治絕對夠飽<火腿小奄列>第二樣好抵食嘅就係火腿小奄列大食妹估計呢份奄列用咗成四五隻蛋, 雖然雞蛋唔算好香好滑, 但勝在夠揼本, 味道有啲似家常嘅豉油雞蛋裏面嘅火腿絲都好多, 食完一段時間唔夠膽食雞蛋順帶一提, 火腿小奄列仲有配餐包, 但係食妹覺得食完奄列應該食唔落餐包<豉油王雞翼>本身冇諗住食豉油王雞翼, 但見店員熱情地推介, 一於嗌份細嘅豉油王雞翼非常入味, 再重口味少少嘅朋友, 可以試吓點泰式甜辣醬, 別有一番風味
<鹹牛肉蛋三文治>
首先上台嘅係呢份烘左嘅鹹牛肉蛋三文治
晏晝食一份鹹牛肉蛋三文治絕對夠飽
<火腿小奄列>
第二樣好抵食嘅就係火腿小奄列
裏面嘅火腿絲都好多, 食完一段時間唔夠膽食雞蛋
<豉油王雞翼>