2020-09-27
係元朗突然好想食餃子,搵搵下就黎左依間維港灣餃子坊入面樓底都好高,位同位之間都好闊,所以都坐得好舒服。依到真係好多餃子,仲要麵都有好多款,對餃子控黎講真係成日黎都得,一定唔會悶。咁兩個人叫左兩個麵,一個煎餃。先黎既係韭菜鮮肉餃跟刀削麵,個韭菜鮮肉餃真係不得了,好大隻,總共有5隻,但係因為隻隻都好大所以都好飽肚!仲要每隻咬開都好係好多料,韭菜個味好正,同豬肉永遠都係咁夾!刀削麵又唔錯,同個豬骨湯估唔到都幾夾。個豬骨湯唔係講笑,真係好濃豬骨味!我都忍唔住飲左幾啖。之後就係招牌三拼餃跟菠菜麵,分別有大白菜,韭菜,同香芹。依個更加不得了,佢比左6隻餃子!唔食個麵都已經好飽!佢隻隻餃子都好足料好大隻!仲要唔會係得菜或者得肉,係每隻同好平均,真心包得唔錯!好食既程度真係唔係講笑!好正!菠菜麵都唔會成日有得食,食落都好鮮,又係估唔到同個豬骨湯都好夾!之後黎既就係野生松茸鮮肉餃,佢好明顯係岩岩煎好既,因為好熱,食落口仲要好脆!入口幾驚松茸味會太多,好彩係岩岩好,唔會蓋過豬肉既味,反而仲帶出左肉味,兩樣野放埋一齊又係好正!最正係煎得好脆但唔會好油!令你會不停想食!之後仲跟左碗是日靚湯,係蟲草花雞湯。飲落
咁兩個人叫左兩個麵,一個煎餃。
之後仲跟左碗是日靚湯,係蟲草花雞湯。飲落就知係用左好多料去煲,因為係好濃好溶,真係好好味!
埋單都唔貴,真係性價比好高!可以再黎!