2022-05-18 88 瀏覽
金凱小廚 (大圍)大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖#真心推薦 #抵食夾大件系列雞煲火鍋任食 $198 (包自選3份串燒)首先雞煲😍✔️叫咗小辣,小編食開10小辣都覺得OK🤪好重麻香好滋味✨✨✔️醬汁好有層次,勁惹味、充滿蒜頭味、九層塔、芫荽香等等,唔係死鹹,又唔係我最驚嘅甜味醬汁✔️雞件好滑、好入味,份量好足,仼添,$198雞煲來講,好大方然後串燒✨好難得食火鍋放題會包串燒,仲要唔係cheap嘢,有扇貝同焗蠔,正到~✔️因為火鍋都有肉類,所以叫咗海鮮✔️扇貝、墨魚仔同埋焗蠔都好出色✔️蒜蓉爆多,好新鮮,蠔中等size,零沙,多汁,超級正✔️墨魚仔超級大隻,爽脆Juicy🥳最後火鍋✔️叫咗花膠雞湯底、唔算超濃郁,但係幾滋潤、減低邪惡感✔️配料選擇都好多,比較值得encore係海蝦、墨魚仔、黑毛豬、蚌片🤪🤪✔️海鮮都新鮮冇沙 ✔️其他打邊爐材料都一應俱全,金菇、響鈴、魚皮、烏冬etc 唔特別推介,建議大家留返肚仔食海鮮同黑毛豬😌✔️酒釀雞件好入味,啲酒味好正,而唔鞋口,值得讚!但係連埋雞煲食得太多雞,所以唔太吸引encore🤭人多可以叫一份,有五件左右✔️飲品多款選擇,解茶系列都有幾款,好齊全😍Overall
金凱小廚 (大圍)
大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖
#真心推薦
#抵食夾大件系列

雞煲火鍋任食 $198 (包自選3份串燒)

首先雞煲😍

然後串燒✨
✔️因為火鍋都有肉類,所以叫咗海鮮
✔️扇貝、墨魚仔同埋焗蠔都好出色
✔️蒜蓉爆多,好新鮮,蠔中等size,零沙,多汁,超級正
✔️墨魚仔超級大隻,爽脆Juicy

🥳最後火鍋
✔️叫咗花膠雞湯底、唔算超濃郁,但係幾滋潤、減低邪惡感
✔️海鮮都新鮮冇沙
✔️飲品多款選擇,解茶系列都有幾款,好齊全😍

Overall: 性價比極高,$198一次過滿足三個願望。唔使出旺角都食到好食嘅雞煲火鍋👅呢個價錢唔係劣食都幾難得✨

Igable打卡度:9/10
Taste 好味度:8.3/10
Worth revisiting返兜度:9/10

#大圍美食 #沙田美食 #顯徑美食 #美林邨 #雞煲 #放題 #雞煲放題 #串燒 #屯馬開通真的很興奮 #屯馬綫 #東鐵線 #香港好去處 #香港美食 #hongkongfood