2023-03-03 475 瀏覽
九龍灣開左好多新既餐廳啊👏🏻上網睇先知道原來尼間台灣餐廳係food court 既。環境好大好多位,以food court 黎講算乾淨。 尼間係food court 入面算多人排隊之一啊😎有麵有飯又有小食👍🏻有選擇困難症既朋友可能有排揀啊😝順便解下台灣🇹🇼既思鄉情😝▪️香酥大雞排肉燥飯雞排有啲單薄,炸得有啲油唔夠酥脆,至少肉質唔柴唔乾😆。味道好普通唔難食囉(始終係炸嘢🫣)而肉燥味道好淡。▪️鹽酥魷魚鬚麵🦑魷魚鬚🦑份量好少,同樣都係好油,但係夠脆既。炸皮有少少鹹鹹地,幾香口啊。而麵係紅燒牛肉湯底,味道一般唔算濃郁,但鹹淡岩岩好。麵質好冧,無乜口感。另外再叫左3款小食😉▪️梅甘地瓜條地瓜條炸得唔夠脆有啲冧,但係甜甜地加埋啲梅子粉好開胃。▪️酥炸甜不辣甜不辣口感軟糯,個人覺得唔夠煙韌。▪️蚵仔煎唔知點解覺得食緊煎蛋🥚多啲囉🫣, 但係🥚煎得老又有無味喎😌。有🈚️用番薯粉一齊煎🫠一啲都無蚵仔煎既香脆口感。🤟🏻個人覺得麻麻地咋🫣冇咩事應該唔會返兜囉(唔明點解禁多人排隊😂),寧願試吓其他嘢😏唯一吸引嘅地方係價錢好平,晚市一個餐$6X,如果係學生仲有折添👍🏻所以好啱學生,上班族或者頹食🤣
▪️香酥大雞排肉燥飯
▪️鹽酥魷魚鬚麵🦑
另外再叫左3款小食😉
▪️梅甘地瓜條
地瓜條炸得唔夠脆有啲冧,但係甜甜地加埋啲梅子粉好開胃。
▪️酥炸甜不辣
甜不辣口感軟糯,個人覺得唔夠煙韌。
▪️蚵仔煎

2023-02-18