2019-02-11
講起小曼谷,大家都會諗起九龍城,屯門原來都有間小曼谷,佢同九龍城、元朗嗰幾間係唔同嘅,呢間價錢平成截,基本上非海鮮嘅嘢食定價都只係$50內,所以每次去都要等好耐位~今次一行五人去食,多人、星期日、新年假,三種因素加埋一齊,搞到我哋都等咗差唔多一個鐘先有位😖好彩,入座後,落完單,嘢食基本上10分鐘內都嚟得八八九九,唔會話等好耐。今次叫咗柚子鮮蝦沙律、泰式炸蝦餅、串燒沙嗲 雞&豬、馬拉盞炒通菜、蝦羔炒飯、泰式炒金邊粉、椰汁青咖哩 豬、龍眼水、芒果冰、椰汁冰、珍多冰、芒果白糯米、芒果黑糯米,叫得太多,價錢都唔係好記得了🙇🏻♀️飲品最先到,每次嚟我都會叫龍眼水,顏色好濃,龍眼肉同啲水都好甜,大推!柚子鮮蝦沙律超濃味,鍾意重口味嘅朋友必叫,柚子夠鮮,加埋超多嘅泰式醬,非常開胃~蝦羔炒飯啲蝦係無味嘅,應該係炒完飯先放上去,個飯都無蝦羔味,似普通蛋炒飯多啲。炒金邊粉亦都唔夠味,我係泰式炒金邊粉嘅fan,呢碟真係唔多得,另外跟碟無附上青檸,如果有青檸汁吊吊味可能會好啲啲。炸蝦餅好香脆,熱辣辣上枱,炸得剛剛好,推介!串燒沙嗲係最好食嘅嘢,原本只叫咗雞串,雞肉嫩滑,雞肉好入味,沙嗲味濃郁👍🏻 食完雞串en
柚子鮮蝦沙律
蝦羔炒飯
泰式炒金邊粉
泰式炸蝦餅
串燒沙嗲
串燒沙嗲
炒通菜唔多夠味,有啲失望😖
呢到埋單大約$450,每人$100都唔駛,抵食!
馬拉盞炒通菜