2016-01-09 2815 瀏覽
今晚無煮飯,兩個人諗住出街食。呢間茶室成日都去,有時去飲早茶有時食晚飯,早茶點心種類唔多,但都幾新鮮,晚飯都唔算貴,食物種類同茶餐廳差唔多,不過都幾新鮮,食完又唔會覺得好口渴。有特價小菜,48蚊都幾抵,不過有限制,我地兩個人只可點一款。仲有其他煲仔小菜,有荔芋煲、羊腩煲果D,糯米飯都有。特價小菜點左雜菇扒生菜,都幾好清清地,份量都幾大碟,新鮮熱辣。另外又點左荔芋滑雞煲,細細煲,不過一開蓋就好香。芋頭夠林又夠粉,好食,而且佢有落椰奶,好香又好滑,幾好食,雞都滑,不過得幾舊,但芋頭D汁撈飯都已經好好味。芋頭多過雞,但食太多芋頭好濟,都係汁撈飯好食D。食完飯有糖水送,今次係綠豆沙,之前食過麥米粥,都幾好唔太甜,好有住家飯feel,兩個人先百幾蚊仲有糖水,而且侍應同D客人都有講有笑,感覺幾好幾有人情味,之後都會繼續幫襯。
仲有其他煲仔小菜,有荔芋煲、羊腩煲果D,糯米飯都有。
另外又點左荔芋滑雞煲,細細煲,不過一開蓋就好香。

2016-01-04