2022-09-14
一向都對🎐日式串燒居酒屋🎎情有獨鍾, 喺尖沙咀厚福街呢間樓上嘅🏮居酒屋雖然隱蔽但係CP值極高👍🏻餐廳嘅裝修以木系水泥為主,🎐簡約得嚟環境望落非常舒適,今次我坐bar枱位置仲可以望住師傅燒物🍢同開魚🐟值得一讚係雖然呢到主要食串燒但係個通風抽氣系統做得好好,舖頭完全係冇油煙味,食完走嗰時個身都唔會一陣燒烤味🔥每位客人一坐低都有碟前菜 $20/位 有醃漬蒜粒🧄鰹魚汁茄子🍆同埋青瓜紅蘿蔔醮麵豉醬,好開胃🍣油甘魚刺身 $78一碟4片,魚生好新鮮,厚度亦岩岩好,冇筋魚脂味重🍗月見雞肉棒 $48個人推薦呢個必食嘅月見雞肉棒,真係超好食,每口啖啖肉非常juicy, 個醬油甜甜地要加埋隻日本生蛋黃味道濃郁🤤 🍖鹽燒雞翼 $32一串兩隻開邊,雞皮燒到脆口但仍保留到肉汁🍖明太子雞翼 $28同樣雞皮燒得乾身,入面包住好多明太子脹卜卜,明太子有少少辣辣地加埋啲雞油好惹味🐔雞皮 $28餸酒必點, 燒到勁脆,成串都好酥脆,好香口,雞油味豐富🍢露筍豬肉卷 $38露荀用左露荀苗,唔會有筋又夠甜👍🏻用薄豬肉片卷住一齊食口感清爽🍒荔枝豚肉卷 $32一串3粒, 中間包住成粒荔枝肉,一咬落去勁多果汁🤭 甜甜地酸酸地中和晒豬肉嘅
每位客人一坐低都有碟前菜 $20/位
有醃漬蒜粒🧄鰹魚汁茄子🍆同埋青瓜紅蘿蔔醮麵豉醬,好開胃
🍣油甘魚刺身 $78
一碟4片,魚生好新鮮,厚度亦岩岩好,冇筋魚脂味重
🍗月見雞肉棒 $48
🍖鹽燒雞翼 $32
一串兩隻開邊,雞皮燒到脆口但仍保留到肉汁
🍖明太子雞翼 $28
🐔雞皮 $28
餸酒必點, 燒到勁脆,成串都好酥脆,好香口,雞油味豐富
🍢露筍豬肉卷 $38
🍒荔枝豚肉卷 $32
一串3粒, 中間包住成粒荔枝肉,一咬落去勁多果汁🤭 甜甜地酸酸地中和晒豬肉嘅油脂
🥩五花腩 $32
兩塊厚切3層肉,肉質軟淋肥瘦均勻,有咬口又唔會靭
🐟浦燒鰻魚 $48
個浦汁咸咗少少甜咗少少,但個魚好食冇腥味仲要一條骨刺都冇啖啖肉
🥠燒豆腐 $22
本身鍾意食油揚所以叫咗呢個嚟試,點知呢個仲好食過油揚😆 有啲似食緊潮州炸豆腐嘅感覺,外乾內濕濕有水份,外面有木魚乾提鮮,加埋燒汁一流
🍘日本芝士年糕 $28
亦係必點嘅,係我食過燒得最好嘅一塊😳 個糯米滋外皮燒到金黃色脆口但係又keep住煙韌有咬口,一咬開中間嘅芝士仲係流心有拉絲,熱辣辣真係好正,朋友本身話唔食最後仲爭住食🤡
🍺 Sapporo $42/ 330ml
🍹 津輕蘋果汁 $36
食咗咁多嘢仲食埋刺身飲埋酒最後都加埋一只係$6xx 🥳 重點係每樣野師傅都好用心去燒,位置仲喺尖沙咀嚟講,真心 好❕抵❗️食‼️