住旺角附近既朋友介紹我試下新開既荳號 本身剩係想買一人一杯飲品 點知見到個桶裝甜品好吸引 所以買埋返屋企🤪 結果超級有驚喜 推介大家都要試下 真係好抵食超足料!👍🏻👍🏻揀五款配料都係$43 我地點左熱椰香喳咋base 唔會好甜 不過本身個底都足料,on top我地仲加左仙草、雙色芋圓、紅豆、寒天晶球、蘆薈😍 仙草可惜唔算多 雙色芋圓都幾q彈唔錯 細細粒咁~ 紅豆增加左成碗糖水既甜味🫘 寒天晶球好似第一次試 雖然外表同蘆薈好似樣 但咬落去大家質感唔同 寒天晶球硬少少但都彈 蘆薈就爆晒汁咁😹 下次想試下仙草凍或者豆腐花底好似都唔錯啊!飲品方面 我就揀左芒椰小丸子$36 可能揀左微糖 所以唔夠糖水帶出個芒果香🥭 飲落芒果味比想像中淡 小丸子可能發得太耐 所以漲晒唔夠q彈🥹 反而朋友杯香濃荳乳+紫米+小丸子$34 就幾正 紫米配荳乳一流 唔會過甜 但啖啖都好有咬口 佢話呢杯值得encore!