2022-05-17
同朋友聚舊最啱真係食火鍋放題再啤啤佢,就最過癮!元朗經過咁啱見到呢間餐廳,有勁多鍋底選擇仲要啤酒任飲😍價錢又抵所以一試!果然無失望👍🏻-◼️兩小時自助火鍋放題 $178▪️鍋底我哋今次普普通通揀咗雞煲,另外仲有多款烤魚、水煮魚、酸菜魚、椰子雞煲選擇🍲。個雞煲一上枱已經超級香,原本以為兩個人食會好少雞,點知份量都幾多🐔!啲雞好嫩好滑好入味,真係意外驚喜!▪️醬料配料同醬汁最基本嘅都有齊晒👍🏻呢個豉油桶幾vibtage好有趣🤩▪️粉麵區粉麵類都係配料區到自己拎,有公仔麵、薯粉、烏冬等等。-▪️魚皮配料方面值得一提嘅係佢嘅魚皮香脆可口😋,無油益味,浸一浸落湯底再食真係停唔到口🤤。通常都比較少見🥰▪️涼菜類好驚喜有兩款涼菜可以任食:包括青瓜同木耳,兩者都好爽脆、辣辣地好開胃🌶️-▪️海鮮類呢個價錢海鮮都任食真係好鬼癲!一於試晒佢所有海鮮🦪🦐🦑!海鮮種類繁多:水魷魚🦑、蠔仔完全冇腥味,蝦口感彈牙完全唔霉、貝類都大大隻,全部都開殼無一隻係死㗎😍!▪️蔬菜類蔬菜同菇菌類別眾多,例如娃娃菜、生菜、芋頭、雞髀菇、芽菜、秀珍菇、蓮藕、菠菜、粟米、金菇,最驚喜有長豆卜,最重要係佢有任食芫荽!真係冇乜幾間可以任食芫荽😭😍咁啱我
◼️兩小時自助火鍋放題 $178
▪️鍋底
▪️醬料
▪️粉麵區
粉麵類都係配料區到自己拎,有公仔麵、薯粉、烏冬等等。
▪️魚皮
▪️涼菜類
▪️海鮮類
▪️蔬菜類
蔬菜同菇菌類別眾多,例如娃娃菜、生菜、芋頭、雞髀菇、芽菜、秀珍菇、蓮藕、菠菜、粟米、金菇,最驚喜有長豆卜,最重要係佢有任食芫荽!真係冇乜幾間可以任食芫荽😭😍咁啱我同朋友都係芫荽愛好者,真係好正😭!
▪️肉類
種類繁多,當中要讚讚肥牛肥瘦均勻,唔會一味得肥膏;另外有新鮮雞件非常嫩滑;最尾驚喜居然有手切牛🥩可以見到雪花紋理❄️入口牛味濃郁🐂
▪️飲品區
有唔同嘅飲品自由選擇,最驚喜有自家製嘅水果茶!另外打邊爐好需要支裝水解解膩,真係好貼心,最重要都係啤酒任飲😌元朗酒鬼上線請挑戰🍺!