2022-11-23
在大角咀港灣豪庭的餐廳,交通唔算好方便,在旺角行過黎要10-15mins左右。不過變相商場唔算太多人,餐廳唔洗排隊,晚上七點幾都可以直入👍🏻餐廳都有好多唔同選擇,不過人少少就order 兩套set dinner 。set dinner 有前菜/湯、主菜、餐飲,經濟實惠! 另外可加$60 換購半打生蠔,而我地仲加配左兩杯白酒chill 下🥂🍲 牛肝菌蘑菇湯濃郁的蘑菇味,湯裡仲有啲菇菌類,飲湯時都會有啲咬口👍🏻估計都有忌廉煮,碗湯都幾creamy 🦪即開生蠔生蠔唔算好大隻,但勝在新鮮和甜美。講緊$10隻真係無得輸。廚師做足清潔先開蠔,唔會有好多泥沙食埋落口😂👼🏻🍝黑松露野菌帶子天使麵賣相唔錯的天使麵,不過天使麵的感覺比我好新奇。食落去好似米粉口感😂 黑松露的味道充斥着成碟天使麵👍🏻味道平均,而帶子刻意煎過,令到更加香口☺️🇩🇪🐖原隻德國鹹豬手香口邪惡的鹹豬手,豬手炸到脆卜卜,而仲有薯條做配菜,的確好邪惡🤣大大舊,兩個人份量來說,絕對夠飽😙切完豬手配合埋黑淑汁,更加惹味😊整體黎講,這個價錢來說,餐廳cp值很高唷👆🏻 Marco's Oyster Bar & Grill (港灣豪庭廣場) (大角
🍲 牛肝菌蘑菇湯
🦪即開生蠔
👼🏻🍝黑松露野菌帶子天使麵
🇩🇪🐖原隻德國鹹豬手
整體黎講,這個價錢來說,餐廳cp值很高唷
👆🏻 Marco's Oyster Bar & Grill (港灣豪庭廣場) (大角咀)
大角咀福利街8號港灣豪庭廣場地下G74號舖