2010-10-17
久違左一年,再次入去羊城食飯。不過今次唔係打邊爐,而係食小菜。點都好,未試過佢小菜,今次終於可以試下啦。我地班同學好醒目,早入黎就唔使等位。炒四季豆呢個就普通啦,我覺得就淡左小小。不過四季豆好新鮮,算ok啦。椒鹽豆腐呢個好食呀,個豆腐係炸過黎,所以係特別香既。而且用椒鹽點黎食,個味道就更好啦。中式牛柳呢個唔係唔好食既,只係覺得個牛柳汁鹹左小小。但個汁用黎送飯就好,而個牛柳都幾好食,唔會太韌。都算唔錯啦。西檸雞味道還算不俗,個檸檬汁好酸。真係好開胃,而個雞都唔錯。肉唔算太鞋,都唔算太差既。粟米班塊個汁好稠,咁樣先似粟米班塊。個份量都幾多,班塊都幾好味。同個汁好夾。咕嚕肉又係另一道比較酸既菜式,個肉就韌左小小。不過個汁送飯真係一流架。椒鹽鮮魷呢個都算不賴,新鮮炸起真係勁好食。而且個粉唔厚,食到啖啖魷魚肉,真係無叫錯架。沙薑雞呢個無乜點食,但同學都話味道唔錯,好有雞味。其實今次都唔係好貴,因為呀sir有津貼。所以一人都係50幾蚊到,真係好抵食。
食,個味道就更好啦。
好,而個牛柳都幾好食,唔會太韌。都算唔錯啦。
算太鞋,都唔算太差既。
汁好夾。
流架。
魚肉,真係無叫錯架。
沙薑雞呢個無乜點食,但同學都話味道唔錯,好有雞味。
食。