2022-07-15 422 瀏覽
家姐有朋友介紹咗呢間泰國餐廳俾我地,所以我地一家就搵咗晚嚟咗呢度食。呢間「泰國佬」位於廣福道馬路旁,好易搵。入面播住泰文歌同埋簡簡單單嘅裝潢好有泰國嘅風味。小編覺得呢度嘅泰菜幾適合香港人嘅口味,因為佢嘅辣度可以話啱啱好,有少少辣吊味又唔會辣得濟而食到出曬汗。我地今次叫嘅嘢食大部份都係單點嘅,因為淨係得小編想飲嘢,所以海南雞飯就係跟餐咁嗌嘅。佢地嘅四人餐感覺無特別抵,只係有四杯野飲,而菜式都無得自選,所以我地就主要都係散嗌為主。我地嗌嘅菜式大部份都係好食又高質嘅,要特別介紹佢地嘅蒜蓉多士,雖然造型好似成舊磚頭咁,但係食落去外脆內軟,就咁食可以食到佢嘅蒜香同脆口嘅感覺,仲可以蘸青咖喱汁,一樣咁夾。串燒稍微有啲過熟,少韌,有啲可惜。不過整體而言,四個人食都係六百幾蚊,都幾抵食嘅,大家可以叫少啲,好似我地咁樣眼闊肚窄會飽得濟。