2021-10-26
想試好耐終於試到既燒肉店😚😚本身系見佢好似有下午茶勁抵 所以去 但原來星期六 日 同公眾假期無 大家如果想食下午茶就要留意啦😂叫左一個混合燒肉set - 牛五花 牛板腱 200g set入面仲有包泡菜.海帶湯同飯 兩個人食 所以叫多左一碗飯同一碟魷魚😋因為想試下牛既原味 所以無揀到燒汁 而系揀左鹽燒 黎到第一下望到未get到要自己sum 上牛肉到🤣🤣 但望一望側邊既調味區就明了 啲火我覺得有啲難控制 有時有啲肥膏位佢好扯火 然後中間位又特別大火 因為魷魚熟左會卷起 所以我地用鉗㩒平佢燒多陣 結果一個吾覺就燒焦了🥲味道方面 牛肉主要系自己調味 魷魚就佢本身有汁 燒完再點佢既檸檬汁感覺幾refreshing 😋