2021-10-27
2021年10月11日 星期一又到左新一個星期,放左工已經攰到唔想郁,所以決定同老婆出街食費事煮飯最後黎左樂富食呢一間燒肉放題,成人只需要$208就可以任飲任食1.5小時,真係好抵食入到去見到裡面都有唔少座位,而且裝修得好有韓式風格,每枱仲有抽風機方便抽走燒肉中既油煙添睇返餐牌,雖然每人收二百幾蚊,但食物種類都幾多,而且出面仲擺上其他熱食,完全唔擔心唔夠野食,當中仲有頂級韓牛食添,梗係即刻叫黎試下先啦點完餐後店員就送上前菜,每碟既份量都幾多,其中醃芽菜個人覺得幾唔錯,芽菜爽口又酸酸地,食完之後幾開胃跟住食物開始陸續送到,有海蝦、魷魚同帶子,蝦都幾大隻,燒完後食落肉質好彈牙,完全唔黴,應該係新鮮蝦黎至於帶子感覺都唔錯,燒完都唔細隻,而且咬落去一d都唔乾肉類部分,當然點左頂級韓牛肩肉同板腱肉,見到油脂分布都幾平均,而且每一塊切得幾厚,燒咗幾分鐘已經完全熟晒,食落去唔算太油膩,牛肉味好濃郁,又唔會太韌,最後我哋encore左三次另一款推介嘅就係頂級韓牛仔骨,未燒嘅時候見到脂肪好似幾多,不過燒完之後完全唔見晒,可能轉成油份滲入晒肉裡面,所以食落去又腍又有油份,而且仲預先醃咗味,所以味道好足夠最
至於帶子感覺都唔錯,燒完都唔細隻,而且咬落去一d都唔乾
最後仲有泡菜湯同炸魷魚食,魷魚好香脆,炸粉唔算太厚,而泡菜湯幾濃味,整體感覺唔錯