2024-06-26
放工想同朋友鋸扒就揀咗喺佐敦嘅Plato Cafe & Bistro💖 喺地鐵站出口出完好快就行到~ 喺大街地舖好容易搵到餐廳空間都算大 有大概20張枱~ 而且位置都幾闊落唔會話好迫🔥 一嚟到就梗係即刻叫嘢食💓 因為我哋想鋸扒就叫咗個$546嘅二人餐🥰 超級抵$526有齊晒 餐湯、前菜、主食、甜品同飲品🙆🏻♀️今日嘅是日餐湯係甘筍忌廉湯~口感超級棉滑❤️🔥 平時飲開南瓜湯佢個樣有少少似 但係個味道係有少少唔同 有甘筍嘅香味~ 加埋忌廉真係口感好好🥰飲品叫咗凍檸茶走甜同埋冰果茶冰果茶喺其他餐廳比較少見 口感甜甜地幾好飲🔥之後就上咗我哋嘅前菜 我哋今次揀咗蒜片白酒煮蜆🥳本身以為前菜會係凍食 點知原來係熱食 小驚喜😍 啲片好大粒 蒜片同白酒嘅比例啱啱好~ 會話超大浸酒味 但係又可以提香 啲蜆係好新鮮 完全感覺唔係冰鮮嗰種~主食方面 我同朋友都揀咗炭燒澳洲肉眼牛扒推薦五成熟👍🏻👍🏻 廚師真係煮得啱啱好唔會太熟!!入面都仲係紅色~ 塊牛扒唔會太肥 肉質都唔錯👍🏻仲會有一個薯菜 啱啱好補返啲澱粉質😆另外個沙律菜酸酸甜甜都好好味~最後就會嚟咗甜品~同朋友都揀咗朱古力雪糕 就唔需要再加錢啱啱食完啲鹹嘢
餐廳空間都算大 有大概20張枱~ 而且位置都幾闊落唔會話好迫🔥 一嚟到就梗係即刻叫嘢食💓 因為我哋想鋸扒就叫咗個$546嘅二人餐🥰 超級抵$526有齊晒 餐湯、前菜、主食、 甜品同飲品🙆🏻♀️
今日嘅是日餐湯係甘筍忌廉湯~
飲品叫咗凍檸茶走甜同埋冰果茶
冰果茶喺其他餐廳比較少見 口感甜甜地幾好飲🔥
之後就上咗我哋嘅前菜
我哋今次揀咗蒜片白酒煮蜆🥳
主食方面 我同朋友都揀咗炭燒澳洲肉眼牛扒
推薦五成熟👍🏻👍🏻 廚師真係煮得啱啱好唔會太熟!!
入面都仲係紅色~ 塊牛扒唔會太肥 肉質都唔錯👍🏻
仲會有一個薯菜 啱啱好補返啲澱粉質😆
另外個沙律菜酸酸甜甜都好好味~
最後就會嚟咗甜品~
同朋友都揀咗朱古力雪糕 就唔需要再加錢
啱啱食完啲鹹嘢再加埋甜嘢就最夾啦😍