2023-06-29
呢日同朋友👩🏻🦳一齊喺寶琳,唔太熟悉呢區,不過都去過其中一啲食肆,呢間有印象、幾好味,咁就唔再考慮啦,嗱嗱聲同朋友👩🏻🦳一齊過去食晏😁呢度有 可以自由組合嘅「午市自選套餐」,係「麵或飯或年糕+涼菜或點心+飲品」,我哋揀咗 $70 嘅「香辣牛腩麵」,小食揀咗「花雕醉雞(+$33)」,飲品揀咗「熱西洋菜蜜」🤩「花雕醉雞」:幾香花雕酒味😋;雞肉嫩滑😋,雞皮仲竟然有啲爽脆,朋友👩🏻🦳同我都忍唔住食咗兩塊雞皮😂「香辣牛腩麵」:牛腩炆煮得幾腍,幾好牛味😋;麵條煮得煙靭,啱我胃口😋,份量仲勁多🤩午餐加 $16 要「菜心」:菜心灼得幾爽脆😆「熱西洋菜蜜」:熱辣辣,少少甜😆$118「哆唻咪」:餐牌咁樣介紹「一兩濃郁蟹黃、加上二兩蟹粉、配上三兩清甜鮮美的河蝦」,簡單嚟講就係「清炒河蝦放喺炒蟹粉上邊」,味道濃郁,充滿鹹鮮味🤩;我哋夾起「牛腩麵」啲麵用「哆唻咪」撈嚟食,勁惹味😋
午餐加 $16 要「菜心」:菜心灼得幾爽脆😆
「熱西洋菜蜜」:熱辣辣,少少甜😆