2021-02-21 364 瀏覽
呢間燒味滷師,趕在農曆新年前開張,真的開得好!附近街坊對此店口碑極好,一傳十,十傳百,今日連我都專程過去斬料,等親戚過嚟拜年食好嘢。店外人頭湧湧,個個等攞燒味外賣,不過已經無新年前剛開張時咁誇張,當時真係日日排長龍。除了現場斬料加餸,都有燒味飯單雙拼外賣,也有包裝好一份份的燒味,方便了很多無飯家庭,見到有很多人都買燒味飯呢!。到我們開餐啦!新年快樂!燒腩仔半斤$64,份量也不少,見到賣相燒得咁靚,咬下脆卜卜的脆皮好香,而且肉質爽口,肥瘦適中,不覺油膩,味道不會死鹹,非常好吃,大家都忍不住多吃幾口,是最快吃清光的燒味!客家鹽焗雞半隻$30,非常抵食,鹽焗雞肉質嫩滑,鹽焗過又不會太鹹,但又食到鹽焗香味,雞皮滑溜又有油香,是我第二最愛的燒味。至尊燒鵝上莊$110,燒鵝平時都係賣得特別貴,呢間價錢半隻$180都唔算貴,不過今次想試多幾款燒味,就買上莊算。其實上莊都唔錯,因為有燒鵝背和燒鵝胸,肉多油少,貪吃但又想健康,食上莊就不怕肥膩。 燒鵝皮燒得很香,微脆,比較乾身,鵝肉香氣濃郁。貴少少同親戚食好d, 大家開心都值得。叉燒半斤$50,肉質好爽口,半肥瘦,帶輕微蜜汁味,越吃越香,有肉的煙韌和油脂

到我們開餐啦!新年快樂!

叉燒半斤$50,肉質好爽口,半肥瘦,帶輕微蜜汁味,越吃越香,有肉的煙韌和油脂的滑溜口感,送飯一流!啖啖肉,食肉獸更加會喜歡。

買四道燒味,可以煮少幾個餸,過年食飯唔洗家人煮得咁辛苦。呢間燒味滷師食過都真係值得再幫襯。

2021-02-21
5 分鐘 (外賣自取)