2019-05-20 658 瀏覽
其實西灣河除咗太安樓仲有依間馳名咖喱蛋包飯,相信好多人都聽過。但小編想講呢無論環境定食物質素都同想像中極大出入。👓咖喱蛋包飯 $38日式咖哩汁甜甜地唔辣,稀身底唔係杰嗲嗲,撈飯唔錯。蛋奄列好薄生滑溜,唔係又老又厚令人食幾啖就覺得漏。而奄列入面係醬油飯,所以已經好夠味。整體來講算好食,唔太漏一個人完全食得晒,但未去到大家吹捧得咁犀利。評分:7.5/10👓芝士咖喱蛋包飯(下) $43無論外貌定味道其實都唔覺得芝士同原味有分別,頂隆間中係啲飯到見到有舊仔芝士。所以結論係小編覺得唔需要特登加五蚊要芝士😌🌟其實以簡簡單單茶餐黎講唔錯性價比算高,當然如果對後巷環境反感就唔建議啦😛評分:7/10☕️以上餐牌飯附送飲品🍊橙汁比較好飲,當中更有塊檸檬增添咗fresh味酸酸甜甜;🍋檸汁特飲真係似純檸檬汁得酸,加埋塊檸檬ummm都幾開胃嘅一早知道係細舖仔已經有哂心理凖備係街市舖,點知現實係巷仔坐住摺枱,環境頗惡劣,即使啲嘢食好食都唔係幾開胃。早少少避開午市人多時間都仲可以坐喺帳篷下算好少少,但如果嗰日唔好彩撞正落雨又人多,就要坐喺坑渠位隔離擔住遮雨中食飯

👓咖喱蛋包飯 $38
評分:7.5/10

👓芝士咖喱蛋包飯(下) $43
評分:7/10
檸汁特飲(左) 橙汁(右)

☕️以上餐牌飯附送飲品
🍊橙汁比較好飲,當中更有塊檸檬增添咗fresh味酸酸甜甜;
🍋檸汁特飲真係似純檸檬汁得酸,加埋塊檸檬ummm都幾開胃嘅