2022-04-01 186 瀏覽
WM Café & Bar主要係食西餐,午餐食好抵食,價錢大部分都係六十幾蚊,包餐湯包飲品,選擇極多,而且唔洗加一。Overall覺得唔係特別好食,定位係偏向快餐,唔好expect食到出面啲cafe既質素,但係真係抵食同埋選擇夠多。1⃣️香煎魚柳配西西里茄蓉汁($57)魚柳炸過,表皮香脆,仲有好多茄蓉係面🍅茄蓉偏酸,唔會好流質,伴意粉食都唔錯。  2⃣️香煎豚西冷拼北海道檸檬鹽烤雞($63)豬扒同雞扒配上黑椒汁。豬扒肉質偏厚實,而雞扒就幾嫩滑,冇乜驚喜但係幾抵食。  3⃣️烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁($93)牛扒揀左七成熟,熟度同我想像中既一樣。肉都幾大塊,不過偏薄同埋都有啲啲筋位😬薯菜份量都多,不過薯條本身冇調味,炸得脆既,但係有幾條會有少少乾硬。總括黎講覺得呢個價錢有得食塊都幾大塊既扒,再有埋餐湯同飲品幾抵,不過就唔好期望太多。  4⃣️WM小食拼盤($138)有豬肉腸、豬仔骨、薯條、炸雞翼同埋雞槌。份量算大,但係其實每一樣嘢既質素都係普通。比較好食既係豬仔骨同埋炸雞翼。豬仔骨表面有蜜汁,燒過之後味道唔錯,不過肉質有啲乾。炸雞翼層皮層得夠脆得黎冇裹上厚粉,而且都整得幾惹味🤤  5⃣️抹茶牛奶(午餐+$

1⃣️香煎魚柳配西西里茄蓉汁($57)
香煎魚柳配西西里茄蓉汁

2⃣️香煎豚西冷拼北海道檸檬鹽烤雞($63)
香煎豚西冷拼北海道檸檬鹽烤雞

3⃣️烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁($93)
烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁
烤燒紐西蘭肉眼扒配紅酒燒汁

4⃣️WM小食拼盤($138)
WM小食拼盤

5⃣️抹茶牛奶(午餐+$24)
本身想嗌奶蓋但係果日咁啱冇,於是就揀左杯抹茶牛奶。抹茶味唔算突出,唔係唔好 飲,不過比較普通。

6⃣️藍莓芝士蛋糕(午餐+$14)
午餐可以加錢要是日甜品。揀左佢地既藍莓cheescake🍰同我想像中既唔太一樣。佢係面頭同底層都有層cream cheese,中間夾住海綿蛋糕,上面再淋上左啲藍莓果醬。芝士味唔出,不過呢個價錢有件似樣既cake食都絕對收貨啦😌

7⃣️Tiramisu(午餐+$20)
Tiramisu
Tiramisu食落一啲都唔細滑,好似雪到乾左咁😧食落比較似係一件咖啡味蛋糕多過tiramisu。不過真係平既,出面食tiramisu起碼都要五六十蚊件。

8⃣️南瓜湯(跟餐)
忌廉龍蝦湯
湯有得揀南瓜湯或者龍蝦湯。南瓜湯入面真係有好多南瓜絲,飲落唔會好甜🎃

9⃣️忌廉龍蝦湯(跟餐)
 唔洗加錢都有得飲龍蝦湯🤩龍蝦湯味道鮮,好飲🤤
忌廉龍蝦湯