2019-03-20
係荃灣荃興徑一帶係大眾市民黎到荃灣掃街食好東西既其中一個地方今次見到一間以「桜」聞名既手卷專門店見好多人排隊 引起好奇心去睇下有咩特別之處 見到不同手卷以不同價錢出賣 有刺身同熟食手卷 手卷分單拼也有雙拼 好多選擇 仍有魚生丼同熟食丼選擇 而且價錢相當大眾化 平有平食 貴有豪食眾多市民排隊 以行動支持桜手卷專門店 我都不彷湊湊熱鬧係門面收銀面前 有手卷點菜紙 方便店員落單 分有即食同外賣選擇我自己揀左即食經深思熟慮之後 揀左兩款手卷 三文魚籽海膽手卷 帶子拼赤海蝦手卷三文魚籽海膽手卷三文魚籽咬入口鮮甜的 海膽相信是採用了加拿大海膽來配搭三文魚籽 兩者同時咬入口 滿滿鮮甜味係口腔裡面 很滿足既感覺帶子拼赤海蝦手卷分量都絕不馬虎帶子同赤海蝦都好大隻完全覆蓋手卷飯既位置 赤海蝦同帶子既鮮味都保持得到 係檯上提供左豉油 wasabi 同勁辣wasabi油點配 想點幾多落幾多桜手卷專門店係荃灣區掃街之一選擇手卷質素及性比價都很高
今次見到一間以「桜」聞名既手卷專門店
平有平食 貴有豪食