2019-11-07 38 瀏覽
今晚一個人食自己,諗住頹頹地食下車仔麵,但係原來呢間麵麵店一d都唔頹,選擇好多而且價錢都好合理!雖然一個人食,但係都諗住對自己好d,所以叫左4個餸食!我叫左一碗豬耳、黑椒牛丸、咖哩魷魚、墨魚卷撈麵!豬耳係用滷水汁炆左好耐,十分入味,而且食落好淋!咖喱魷魚做得好好,咖喱夠入味,魷魚做到嗰種玻璃感覺,食落仲爽口,而且份量有3大塊,再加幾條魷魚蘇,絕對抵食!黑椒牛丸有3粒,我覺得$10/3粒都算係咁,其實就冇咩特別,不過純粹想食先加埋!店員一開始比溜左個墨魚卷我,我問佢嘅時候就另外比番一個碗裝比我,好明顯係岩岩炸起,比我嘅時候係漲卜卜,食落個皮好脆,入面有少少墨魚肉,好彈牙!最後叫左杯凍豆漿,$6一杯好抵飲,仲要係好大杯嘅獨立包裝,可以拎走慢慢飲!

豬耳係用滷水汁炆左好耐,十分入味,而且食落好淋!

• 墨魚卷