2023-03-29 154 瀏覽
今日入機場送完機 搭巴士去青衣諗住轉車出市區 長安巴士總站隔離嘅長發商場 之前都未行過 反正我哋都想搵啲嘢食 決定入去碰吓運氣行吓行吓上到三樓 發現有間食酸菜魚嘅舖頭 登時眼前一亮 鍾意食辣野嘅我 即刻衝左入去 打開餐牌一望 絕對係街坊價 難怪非繁忙時間都有咁多人食 地方都幾大 座位亦闊落 衛生程度令人滿意 我地叫咗兩個餐 鯛魚酸菜魚 山城毛血旺 每個餐都另外有兩款配料 白飯、米線、薯粉任揀一款 每個餐都唔洗$80 落單後好快侍應就捧出如小面盤咁大嘅碗 原本係我哋order 嘅嘢食😂鯛魚好有魚味 又滑又冇骨 啖啖肉 毛血旺有好多配料 午餐肉、豬腸、木耳….都唔記得咁多😅麻辣湯底亦調節得好好 濃淡適中 今次叫小辣 下次可以挑戰中辣或大辣見到餐牌上仲有一人火鍋 睇落都唔錯 下次一定要試吓 就算專登搭車入嚟都有著數😂