2021-11-24
今日朋友話要黎紅磡買野,咁我地就睇下邊度有野食,最方便就係去商場搵食啦,經過呢度見餐廳都好多人,就決定食呢間。餐廳燈光柔和,都幾有情調,職員帶我地入座後,我地就揀下想食咩啦,都好似好奈冇食鐵板餐,我地兩個都叫左鐵板餐。今日餐湯係羅宋湯,羅宋湯酸帶點微辣,非常開胃,配料亦都好豐富,會配上蒜蓉包,脆卜卜好正,送湯一流。我地叫左唐揚脆脆雞翼($42,4件),雞翼夠脆身,肉質嫰滑。主角出場啦,我地都係揀左7成熟,跟燒汁,先來的是我的鐵板牛柳拼吉列魚柳($155),熱辣辣,聽到鐵板的滋滋聲就已經食慾大增,因為我今日中午已經食左牛,所以我諗住揀左牛柳配魚柳的話,件牛扒會相對細D啦,原來都唔係,一樣係大大件,真係好抵食。牛柳肉質粉嫰好靚,達到我所選的7成效果,而且好腍,又夠juicy。魚柳炸得夠脆,而且嫰滑,一啲都唔乾身。鐵板同時配有薯條,粟米,煙肉同豆。薯條夠粗身又唔會好油,都好好味。之後是朋友的鐵板肉眼扒($155),肉眼扒好厚切,而且大大件,非常抵食,朋友都有切比我試下,肉眼扒啖啖肉,而且牛肉味豐富。呢度野食大大份,而且都好味,價錢又親民,都幾抵食。
呢度野食大大份,而且都好味,價錢又親民,都幾抵食。