2017-10-25 120 瀏覽
觀塘工廈餐廳選擇一向好飛,向來係我同朋友嘅覓食好地方,今日就隨意咁入左呢間jk brother,點知非常有驚喜!!我同朋友首先選揀左野飲先,呢度嘅飲唔名都改得好有心意,好似呢杯伊甸園的禁果其實就係蘋果特飲。個人覺得飲品都想當唔錯,賣相夠靚得黎入口有粒粒蘋果肉可以咬到,但係飲到底就覺得甜左啲。朋友叫嘅呢杯係葡萄園之戀,亦即係提子味嘅沙冰。飲品賣相同樣吸引,呢飲飲唔甜度啱啱好,提子味亦唔會太假,唔錯~芝士果醋烤雞亦非常出色,烤雞黎到嘅時候店員將佢放左係烤上面,等啲芝士溶左再撈埋啲雞食。芝士可以拉到好長,見到都覺得好吸引本身都驚芝士味嘅烤雞會好膩,但係因為佢係配埋酸酸咪咪嘅果醋,食落口感幾特別。入面除左烤雞外仲有年糕,蘿蔔等配料,份量十足。胡椒蒜香一口牛可以揀自己燒或者店員幫我地燒,一開始覺得有得燒下幾好玩,又可以自己控制生熟度,就諗住自己燒。但係燒燒下實在覺得太麻煩,就叫番店員幫我地燒😂佢地態度都好好。燒完後可以包生菜食,感覺都幾清新。呢個工人的革命係因為見到餐牌上有推薦所以叫左,食落都幾唔錯。其實呢個就係沙律醬撈飲,入面有青瓜、肉鬆、蟹子、栗米等嘅配料,食落都幾好味(其實用沙律撈嘅飯都唔

伊甸園的禁果

葡萄園之戀

芝士果醋醬烤雞

芝士可以拉到好長,見到都覺得好吸引

胡椒香蒜一口牛

燒完後可以包生菜食,感覺都幾清新。

呢個工人的革命係因為見到餐牌上有推薦所以叫左,食落都幾唔錯。其實呢個就係沙律醬撈飲,入面有青瓜、肉鬆、蟹子、栗米等嘅配料,食落都幾好味(其實用沙律撈嘅飯都唔會難食)。
工人的革命

餐廳食物水準非常唔錯,價錢又唔貴,相當抵食!!
伊甸園的禁果
葡萄園之戀