2019-07-26
爸爸之前一直都好想黎依間「牛知己」試下,但次次都趕唔切食午市。今日買左飛睇戲,趕得到黎食個韓式set lunch, 價錢都只係50幾起,仲有前菜,炸物,飲水,果汁,仲有小朋友最鐘意既乳酪雪糕,好抵食!我地叫左2個set, 份量都幾大。韓牛牛肋骨($98), 套餐配飯,加$10可改配烏冬。牛肋骨湯用牛骨煮成,清而香濃,淨飲已經好好味!牛肋骨炆得好稔,無牛羶味,食到原汁原味既牛味,仲有好多舊,好足料。加埋白蘿蔔,好有韓式清湯腩既感覺。加上彈牙烏冬,簡單既配搭,卻吃得順喉舒服。韓式炸雞配水冷麵($56)阿女話要點,點知黎左就話要食我碗烏冬🙈水冷麵好大碗,絕對夠2-3個人食。個湯底夠凍,酸酸甜甜的,好fresh好開胃。有4件連骨既原味炸雞,香脆得黎d肉都好滑,一d都唔鞋,食一件已經幾飽肚,真係好夠份量。其他前菜都係任食既,泡菜同日本蕃薯仔都好好食。甜品方面就以朱古力味乳酪雪糕最受歡迎,而且仲有好多糖果,朱古力粒裝飾可以添加,小朋友最開心!而我就比較喜歡豆腐花,食完咁濃味既一餐,最後可以清返個味蕾。總括黎講係好抵食既午餐,而且座位夠濶,坐得舒服,周末既中午,熱辣辣,邊度都唔想去,食個悠閒既午餐最
韓式炸雞配水冷麵($56)
總括黎講係好抵食既午餐,而且座位夠濶,坐得舒服,周末既中午,熱辣辣,邊度都唔想去,食個悠閒既午餐最享受。