2021-05-19
今晚放工跟同事一齊食晚餐,大家都想食中菜,所以經過呢間中菜餐廳,見到裝修都幾新淨,都幾多食客,所以就決定食呢間餐廳。店員安排左卡位比我地坐,叫左香片茶,睇完menu就點左:精選晚市孖寶:鮑汁柚皮扣玉掌、豉椒炒聖子(改蒜茸粉絲蒸聖子皇4隻);聖子有手掌咁大隻,聖子洗得好乾淨無沙,肉身爽口鮮甜味,上面舖滿有很多粉絲,炒香蒜茸特別香口,爆香蒜茸加聖子一齊食非常夾。而鮑汁柚皮扣玉掌即係鵝掌,有2件都幾大塊的柚子皮,柚皮炆得好腍身,鵝掌約有5隻,鵝掌炆到剛好,不會太腍又不會太硬,好有膠質腍腍地十分惹味,充滿骨膠原,孖寶$338有二食都唔貴食物有水準。上湯杞子花膠絲浸唐生菜$98:有半透花膠絲比較有咬口,而杞子、薑片、中芹帶出香味,青綠唐生菜🥬鮮甜又爽口。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
精選晚市孖寶:
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨