2005-07-11
第二次去食啦,頭一次去食係平日,水準很好。今次係星期日去,一行8人慶祝生日。哈!水準仲keep到喎。先講包-包點橄欖油+意大利醋->一流,不可不吃芒果煎鵝肝-鵝肝很大塊,配芒果效果很特別,自己不太喜歡,反而將鵝肝放上包一齊食,嘩......!龍蝦天使麵-濃郁蕃茄及龍蝦汁,很香。如果天使麵再乾身一點就更好了16oz安格斯牛扒-叫五成熟,真的來了五成熟,不似有號稱扒王的叫五成熟卻來了八成。不單肉汁保留了,肉質食起來很嫩香草燒羊架-冇羶味,五至七成熟就最好了。喜歡羊的不可不吃唔知甚麼煎豬扒-豬扒出奇地嫩及有豬肉味,唔知下次有冇噤好呢?藍莓燴鴨胸-鴨胸很嫩,但配藍莓就有怪,初初放上仲以為係魚子醬或黑松露甜品:藍莓芝士蛋糕-芝士很香及滑。幫我用朱古力做個Happy Birthday牌,服務都唔錯。講開服務,我個有滴水,話同我換,換到我食完都未換。好在滴水位對我影響不大。用碟有係崩既,可以改善就更好喇。一行8人,叫7個湯,5個主菜,一個甜品,2杯飲品,加上包同沙津(雖然係送既),只係1千2百幾,邊度仲有呀?!!!
先講包-包點橄欖油+意大利醋->一流,不可不吃
香草燒羊架-冇羶味,五至七成熟就最好了。喜歡羊的不可不吃