2022-11-20 178 瀏覽
同朋友去左校長燒肉日韓料理,依度地方幾大,到處都係打卡位,淨係入門口嘅米奇都夠吸引到我地黎張自拍。職員安排我地坐二人卡位,但唔迫,夠擺野食,亦坐得舒服。呢度冷氣夠,唔焗促,光線柔和舒適。除左韓式燒烤,仲有唔同款式食物,例如刺身壽司區,職員幾有心機擺放食物,吸引人黎食。刺身有八爪魚、吞拿魚、三文魚、榮螺同埋幾大隻嘅牡丹蝦,肉質彈牙爽口,非常新鮮,我地食完又食,都食咗十隻🤣熟食方面選擇都唔少,有蒸魚、羅漢齋、雞翼、金銀蛋莧菜、菠蘿咕嚕肉、蟹柳西蘭花、辣酒煮花螺、蝦仁炒西芹等等。炸物有咖哩角、薯角、鹽酥雞 連炸香蕉都有。仲有沙律、點心,打邊爐都有。飲品櫃非常誇張,有自家製嘅花茶,滿足各客需求,值得讚👍蒸魚唔腥,魚肉好嫰滑,我地都食左3舊;辣酒煮花螺唔係死辣味,係嗰種好香味,少少辣,幾惹味;鹽酥雞冇特別,但一邊燒肉一邊頂下肚,不知不覺都食左好多🤣黎到燒肉環節,食材種類多,有雞翼,金沙骨,秘制叉燒,三文魚骨腩,麻辣牛肉片、香蒜豬頸肉、咖哩雞軟骨等等,唔想燒醃左嘅肉亦有豬五花、牛五花、羊肉片,應有盡有 。味道方面,我地試左豬頸肉,肉質嫩滑,微微嘅蒜香,入味但又唔會太濃,好食。另外我地都燒左牛五花,

壽司

刺身

辣酒煮花螺、蝦仁炒西芹

蒸魚、羅漢齋

蒸魚唔腥,魚肉好嫰滑,我地都食左3舊;
辣酒煮花螺唔係死辣味,係嗰種好香味,少少辣,幾惹味;
鹽酥雞冇特別,但一邊燒肉一邊頂下肚,不知不覺都食左好多🤣
黎到燒肉環節,食材種類多,有雞翼,金沙骨,秘制叉燒,三文魚骨腩,麻辣牛肉片、香蒜豬頸肉、咖哩雞軟骨等等,唔想燒醃左嘅肉亦有豬五花、牛五花、羊肉片,應有盡有 。味道方面,我地試左豬頸肉,肉質嫩滑,微微嘅蒜香,入味但又唔會太濃,好食。另外我地都燒左牛五花,豬五花同羊肉片。羊肉味唔算濃;五花嘅油份夠,容易燒出脆邊,咬落外脆內軟,最正係佢有黑椒同鹽提供,貼心度💯

牛五花

甜品方面,都有好多特別嘅自家製甜品,啫喱果凍,旁邊又有雜果、椰果同蘆薈粒可以加上去食,都幾好,當然唔少得雪糕雪條,仲有冰菠蘿添。

呢餐燒肉真係冇得輸👍
壽司