2022-09-28
🔹️泰Grill🔹️好少行到加連威老道個邊覓食,今日發現到一個以Foodcourt 形式經營的地方,裝修充滿懷舊復古感。座位間有適當既距離,唔會有壓迫感。我同朋友試左間泰國菜,店舖廚師係泰國人主理,去唔到旅行都可以食住泰國食物先😆店舖既性價比高,又大大份🥢泰式船麵 (牛肉) ($48)湯底比較濃郁且深色,還帶點甜,很特別船麵份量毫不吝嗇大大份,足夠兩個人分享🥢手打青咖哩飯 (雞肉) ($65)咖哩汁質地雖然比較稀,但椰香撲鼻,椰汁味道都好出,無想像中咁辣,真係好岩配飯食🥢肉碎生菜包 配蒜蓉包 ($68)蒜蓉包就偏軟身,但吸收晒啲蒜蓉既精華,入味之餘又不會過濃烈既蒜味,仲可以配肉碎食,又是呢一種口感,另一種味道🥢菠蘿 一份兩串 ($25)呢個好驚喜,表面上見到菠蘿燒到好乾身,但咬落去好Juicy,啲汁都滴到隻手,而且無乜根位😆下次可以再Encore👉凡購買食物,飲品及甜品都可以有$10折扣優惠🍹飲品🥢高山烏龍 (熱) ($18)🥢高山烏龍 (北極熊冷泡) ($28)北極熊冰真係好可愛,點都要叫翻杯試下先😊
🥢泰式船麵 (牛肉) ($48)
湯底比較濃郁且深色,還帶點甜,很特別
船麵份量毫不吝嗇大大份,足夠兩個人分享
🥢手打青咖哩飯 (雞肉) ($65)
🥢肉碎生菜包 配蒜蓉包 ($68)
🥢菠蘿 一份兩串 ($25)
👉凡購買食物,飲品及甜品都可以有$10折扣優惠
🍹飲品
🥢高山烏龍 (熱) ($18)
🥢高山烏龍 (北極熊冷泡) ($28)
北極熊冰真係好可愛,點都要叫翻杯試下先😊