2020-11-25 221 瀏覽
今日收工返屋企,點知係第一城落錯左車,咁唯有將錯就錯,係第一城揾食。行行下,見到間味千拉麵,真係好多回憶,係我記憶中,佢應該係香港拉麵既始祖,以我認識計,其實自從市面上多左好多唔好既拉麵鋪,真係少食左,今日既然行過見到,緊係要再回味下,但由於要趕番屋企,唯有外賣。原來味千都有沾麵,不過今日想食湯麵多d,點左個"味千之霸",咁耐冇試,緊係要試下佢個招牌la。以前細個食就覺得好貴,依家大個左發覺其實價錢都幾平民。幾十蚊食到。原來依家味千咁先進,真係始祖冇講錯,佢真係比人行先一步,以我認知,除左依家d即食火煱會咁包裝外,香港冇應該冇拉麵鋪會咁樣處理個外賣拉麵,依個火煱形式既拉麵真係好拎我驚喜。佢仲好細心,有埋教學教你點加熱番個麵同湯底。佢地d湯底都係現裝落袋,唔係話預先整定冷藏俾你再翻熱。你睇下d豚肉,又厚又大塊,個蛋仲好糖心tim.既然要食緊係要食好d,肥牛金菇卷,好好食,牛肉夠淋,金菇吸晒d肉汁,超好食。食完個小食,個麵剛好加熱完成,真係夠晒熱,唔會好似其他拉麵外賣咁,拎到返屋企都唔熱,已經係暖,味千真係抵讚,夠貼心,外賣都可以食到好似堂食既風味。

佢仲好細心,有埋教學教你點加熱番個麵同湯底。

佢地d湯底都係現裝落袋,唔係話預先整定冷藏俾你再翻熱。

你睇下d豚肉,又厚又大塊,個蛋仲好糖心tim.

2020-11-20