2014-07-25 2235 瀏覽
三隻馬騮上完游水班!即刻去醫肚!大家都想食拉麵,但居然要行到第三間拉麵店先有位!(星期六的銅鑼灣)佢安排個靠牆吧枱位比我們,兩大三小其實唔方便,個個向牆,食物要分享都要傳來傳去,但無計!餐廳都有兒童餐具,欣賞係有壺冰茶放在枱上,天氣熱一坐低可以即刻消暑!叫咗:「爆脆」飛魚子沙律--蟹子新鮮爽脆,蔬菜新鮮!整體好味!炸紫菜墨魚鬚--炸得外脆內軟!紫菜粉就無乜味,點沙律醬好味!特製赤丸新味--比三隻馬騮分享!個個都食晒!特製札幌味噌拉麵--媽咪食!黑蒜油豬骨粗拉麵--蒜油香,所以我都無再加調味品,豬骨湯底濃厚,粗麵有咬口,我鍾意,配料多!青蔥、木耳絲、荀都正常,塊肉好肥,好像五花腩一樣,而鹵蛋好滑!整體配合得好好!串燒:雞翼、車厘茄、玉米,我只係食咗雞翼,外脆內軟,外皮脆之外仲咸咸地,好香口!好味!另加紫菜及溫泉蛋--馬騮食侍應有禮勤快,仲教我下載apps儲印花!全程都無嫌棄三隻馬騮嘈!good!

叫咗:
「爆脆」飛魚子沙律--蟹子新鮮爽脆,蔬菜新鮮!整體好味!
特製赤丸新味--比三隻馬騮分享!個個都食晒!
特製札幌味噌拉麵--媽咪食!

另加紫菜及溫泉蛋--馬騮食

2014-07-19