2024-06-29 86 瀏覽
今晚在銅鑼灣打完波,一行5人上聯威食晚飯。點了4個餸,分別係芥蘭炒豬頸肉,蒸水蛋,梅菜蒸鯇魚,咸蛋蒸肉餅。先後已上了三個餸,兼且已食晒,還未見蒸水蛋,我就問落單的亞姊,點知佢答:『要蒸嘛,未蒸熟點食』,我跟住同佢講,梅菜蒸鯇魚,咁大隻魚尾都蒸熟,而水蛋反而未熟?我講完呢句說話後,蒸水蛋立即出現,咁大家可以想想邊個有問題。最唔要得,亞姊連睇都睇,就敷衍我話未熟。跟住食完埋單,行去俾錢,由於我們大家夾錢食飯,所以細面額紙幣比較多,嗰收銀數完後,擲番$2落個兜處,找番俾我,我心諗你當我乞丐呀。呢d員工咁嘅工作態度,間鋪等執笠,就係因為有呢d伙計,所以你唔好怪人地大陸搶晒你香港生意。員工服務態度差,如果咁唔鍾意份工,你有權選擇唔做,唔好得失d客
2024-06-29